5f44b755
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bromelia's

Bromelia's in het terrarium is een must, ze zijn niet alleen fraai maar ook zeer nuttig.  De pijlgifkikkers en boomkikkers leggen in de bromelia's eieren.  We hebben veel gekweekte bromelia's , deze zijn bij elk tuincentrum te koop.  Maar er worden in onze hobby ook Botanische  Bromelia's gebruikt. Deze planten zijn niet overal te koop. Bert Westerman  heeft een kas waar hij deze planten kweekt en ook  importeert . hij staat op terrarium beurzen.  Op zijn website  kan je  online bestellingen doen.

www.bromelien-westermann.eu/nl

 

Bromelia Kas bij Bert Westerman Bromelia Kas bij Bert Westerman

Botanische Bromelia'sBotanische Bromelia's

De toepassing in mijn terrarium. De Bromelia's leven epifytische dat wil zeggen dat de wortels zich vast hechten op de bast van de bomen of andere ondergrond . wij ontdoen de plant van de pot waar ze inzitten , halen het substraat ( potgrond) er af wikkelen om de wortels  sphagnum en kunnen met bind draad de plant op het hout binden . maak een groep van drie de zelfde planten . vol altijd de kokkers van de Bromelia's met water en ververs het water als je met de hand gaat sproeien.

Afbeeldingsgalerie