5f44b755
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

                                                                                                    Boomkikkers

Waarom houden we boomkikkers ? Deze interessante kikkers zijn een mooie aanvulling op de samenstelling van uw terrarium.  Wel moeten we kijken naar de samenstelling van de dieren welke al reeds in het terrarium wonen en de grootte van de bak. De kikker kun je het beste voeren als het donker is in de bak. Het beste is een 5 watt lampje als nacht verlichting te gebruiken in het terrarium  zodat wij zelf ook de kikkers kunnen  waarnemen. Als we de verlichting avonds afbouwen en de nacht verlichting gaat branden, zullen de kikkers opzoek gaan naar voedsel en kunnen we de dieren volgen. Een mooie combinatie in een kleine bak is een man en twee vrouwen . Als we  de kikkers in een kweekbak gaan houden is het verstandig een regentijd na te bootsen. Dat wil zeggen dat we een droge tijd maken door af te bouwen met sproeien. Dit doen we gedurende enkele weken. Daarna  voeren we het sproeien flink op en kunnen we het via een pomp en sproeibuizen het lang  laten regen we voeren de regentijd  op van 16.00 u tot 20.00 u . er zullen paringen plaats vinden en eieren worden afgezet op de stevige bladeren van de planten  die je in het terrarium hebt gezet. De bodem van het terrarium mag in zijn geheel onder water staan . De larven zullen dan ook in het water vallen als ze uit het ei komen , zodat we de larven kunnen verzorgen en voeren met visvoer voor aquarium - vissen .Deze methode heb  ik toegepast met Agalychnis callidryas. 

 

Ziekte

Het kan voorkomen dat een boomkikker in het water van de poel blijven zitten . Als je  hem er uit haalt zal hij weer terug gaan tot hij  dood gaat. Wat daarvan de oorzaak is weten we niet het lijkt op zelfdoding. Het dier is dus niet te redden.

 

 

                  Agalychnis callidryas   Roodoog - makikikker


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 Hyla lucafilata